Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

miercuri, 28 octombrie 2015

EXPERIENȚA... GALA CALIFEM, 26 - 27 octombrie 2015

EXPERIENȚA... GALA CALIFEM, 26 - 27 octombrie 2015

 

       Am participat la concursul (on-line) CALIFEM, cu o poveste - scrisă - de viață, o poveste - reală - despre mine. Nimic imaginat, nimic inventat. În urma votului publicului și a membrilor juriului, m-am numărat printre cele 10 câștigătoare. Deși un premiu nu atât de consistent - doar 500 de lei noi -, totuși acesta îmi va asigura transportul, pentru încă o lună de zile, la și de la școlile la care predau în acest an școlar. În plus, am câștigat o experiență de viață: am ascultat povești de viață adevărate, mi s-a confirmat faptul că, pentru a ajunge cineva, pentru a fi CINEVA, pentru a fi OM, trebuie să lupți, să iei viața în mâini și să mergi înainte, oricâte ”piedici” sau greutăți ai întâmpina. Vorba distinsei doamne Alina Bota: nu trebuie să renunți la luptă, la visul tău, atunci când dai peste un necaz, nu trebuie să deznădăjduiești, ci să crezi CĂ POȚI. Întrucât - cu siguranță - va veni și PASUL aducător de bucurie, de împlinire. Trebuie să credem că PUTEM, că avem forța necesară de a ne împlini VISUL, de a nu renunța la el. De a nu deznădăjdui! Cu credință să mergem înainte! DA! Să avem CREDINȚĂ, pentru că, în această ecuație a vieții, pe care mulți dintre noi nu o înțelegem deloc, ori aproape deloc - doar percepem ceva, dar totul este neclar, o nebuloasă -, cel mai important este Dumnezeu, Căruia trebuie să-I cerem ajutorul în permanență. Da! Suntem ”plus-valori” (cum frumos spunea doamna preoteasă Cristina Benga, profesor de religie ortodoxă la Colegiul Național ”Goethe” și  soția Părintelui meu tutore din Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul” din București), am primit, la botez, darurile - talanții -, prin mijlocirea Sfântului Duh, trebuie însă, prin credință, nădejde și luptă, să le înmulțim, să nu le ținem sub obroc.
       M-au impresionat poveștile de viață ale tuturor participantelor (premiate, dar și a celor ce au înmânat premiile: ambasadoarele CALIFEM)! Povești reale, povești ale unor oameni - DA! - de succes, succes dobândit prin muncă, credință și luptă. Să faci ceva în viață, să fii CINEVA înseamnă să fii cel mai bun la locul tău de muncă, în activitatea pe care o desfășori, dar și pe stradă, cu semenul tău! Să te străduiești să fii cel mai bun, aceasta implicând credință, seriozitate și bunătate, conștiinciozitate și sinceritate, smerenie și iubire! Sunt valori umane - virtuți - de care nu trebuie să uităm!
       Am învățat că trebuie să zâmbim, să fim optimiști, am învățat cum să-ți gestionezi emoțiile, mai ales pe acelea care apar atunci când vorbești liber în fața unui public mai mult sau mai puțin numeros...
       Pe scurt, un schimb de experiență interesant, din toate punctele de vedere, un prilej de socializare, de întâlnire cu persoane aparținând diferitelor clase sociale, cu preocupări pe cât de diverse, pe atât de minunate: Claudia-Lizica Lazăr - profesor doctor în biologie, cercetător și scriitor de cărți pentru copii și mămici, ea însăși viitoare mămică a doi gemeni; Cecilia-Costache Gabriela - dascăl și părinte minunat; Alina Goaleș - mămică a doi gemeni și scriitor de cărți pentru copii; Stoica Despina, Carmen Mănescu - viitoare mămică, profesor de matematică și de informatică; Mirela Retegan - om de radio și de televiziune, în prezent general manager al Companiei de Eveniment ZURLI; Mihaela Tatu - om de televiziune, trainer ANC, trainer certificat persolog, voice over; Alina Bota - managing partner la YAHTING LIFESTYLE; Măriuca Ivan - director executiv al Crucii Alb-Galbene din România, Livia Lucian-Arjoca - innovation master / 7 ARTE; Adina Buzatu; Irina Drăgan - o ființă deosebită, care a trecut prin multe, pe care viața a lovit-o cumplit, însă merge înainte, cu credință și speranță; Camelia Proca (din Sibiu) - inițiatoarea unor campanii împotriva violenței în familie și în societate etc..
       Filmarea o puteți viziona aici: 
- http://califem.ro/gala-califem-live/ ,
- https://youtu.be/waKELA-OMds
       Evenimentul a avut loc la Hotel Royal, strada Mircea Vodă, nr.28, sector 3, București, hotel de 4 stele!!!​

xxx Notă: ”Gala Califem isi propune sa onoreze spiritul feminin si va reuni atat cele mai creative, cat si cele mai curajoase si intreprinzatoare personalitati de business din Romania, cat si femei aflate la inceputul carierei. Ne dorim ca aceasta Gala sa fie un simbol al motto-ului general al proiectului: „reteaua femeilor calificate pentru viitor”, prin faptul ca va reuni femei din cadrul proiectului, femei de succes, femei care au muncit pentru a atinge un scop in viata.”






- la masa 6:
- alături de mama, mereu:


- cu premiul câștigat și rozele serii:




- Claudia-Lizica Lazăr:
- Omul de televiziune Mihaela Tatu și Claudia - fericita viitoare mămică:





      

Niciun comentariu: